Johannes Krebs, cello

Johannes Krebs (Goslar, Duitsland) is een van de meest interessante en veelzijdige musici van zijn generatie. De afgelopen decennia heeft hij een uitgebreide internationale carrière ontwikkeld als solist, kamermusicus en veelgevraagd docent.

Als solist werkte hij onder meer met wereldberoemde dirigenten als Ingo Metzmacher, Markus Poschner, Marko Letonja, Christopher Hogwood, Nicholas Milton en Wolfgang Schmidt.

Krebs heeft verscheidene CD’s op zijn naam staan, waaronder de wereldpremiere van werk van Granados voor cello solo en orkest voor SONY.

Johannes Krebs is een veelgevraagd gast op belangrijke muziek festivals als het CASALS Festival in Prades, de festivals in Santander en Albal, Schleswig Holstein Festival en het Braunschweiger Kammermusikpodium. Daarnaast is hij sinds 2006 verbonden aan de Bremer Philharmoniker als solo cellist.

Met veel plezier onderwijst Johannes Krebs aan de Hochschule fur die Kunste in Bremen. Daarnaast geeft hij veelvuldig masterclasses in Duitsland, Polen, Italië en Spanje en coacht hij met regelmaat de cello secties van verschillende Duitse jeugdorkesten. Bovendien was hij in het seizoen 2015/2016 verbonden als gastdocent aan de Muziekacademie van Krakow, Polen.

Sinds 2015 is Johannes Krebs artistiek directeur van het Internationale Musikfest Goslar.

Hij  bespeelt een prachtige cello van Carlo Antonio Testore, Milano 1746.